Anatol Șalaru: Săptămâna aceasta Igor Dodon va săvârși o nouă crimă

Președintele Igor Dodon va săvârși săptămâna aceasta „o nouă crimă” prin acordarea de distincţii militarilor moldoveni, pacificatorilor ruși și forțelor separatiste din regiunea transnistreană cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea „operaţiunii de menţinere a păcii”. Declarațiile au fost făcute de către liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, pe pagina sa de Facebook.

„Intenția lui Igor Dodon de a decora soldații ruși și militarii separatiști este o nouă crimă și o gravă jignire la adresa celor care și-au dat viața, luptând pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova. Până acum nu am văzut ca Igor Dodon să decoreze pe nimeni din cei care au apărat integritatea Republicii Moldova. Nu am văzut să facă un gest de compasiune către mamele care și-au pierdut fiii, către copiii care și-au pierdut tații uciși tocmai de aceia pe care astăzi Dodon îi decorează”, a scris președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru.

Anatol Șalaru susţine că președintele Dodon urmează să-i decoreze pe cei care se pregătesc zilnic de război împotriva Republicii Moldova.

„Mai mult, Igor Dodon pângărește simbolurile de stat, acordând recunoaștere unor trupe teroriste, ilegale, care, în fiecare zi, se pregătesc pentru a lupta contra Republicii Moldova”, a mai notat Șalaru.

Fostul liberal consideră că Dodon devine complicele tuturor crimelor înfăptuite de către forțele teroriste în ultimii 25 de ani, amintind de cazul lui Vadim Pisari, al cărui asasin, la fel, ar putea fi decorat de către Igor Dodon.

„Decorând trupele rusești de ocupație, decorând soldații separatiști, Dodon devine complicele lor la toate crimele înfăptuite de aceștia în ultimii 25 de ani. Poate Igor Dodon îl va decora și pe cel care l-a împușcat pe tânărul Vadim Pisari!!!!!”

Totodată, Șalaru și-a exprimat speranța că soldații moldoveni vor refuza distincțiile pe care intenționează să le acorde Dodon.

„Sper ca soldații noștri din trupele de pacificare să aibă tăria de a refuza medaliile lui Igor Dodon!”.

 


Amintim că Igor Dodon va participa săptămâna curentă la manifestările programate la Tiraspol cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea „operaţiunii de menţinere a păcii”. Preşedintele R. Moldova intenţionează să acorde, cu acest prilej, distincții de stat atât militariilor moldoveni, cât și pacificatorilor ruși și forțelor separatiste transnistrene.

Sursa: Deschide.md