Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

29 January 2021

Diplomații moldoveni aderă la platforma unionistă PUN

Diplomații moldoveni aderă la platforma unionistă PUN
Sursa foto: pun.md

Recent, Președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a avut o întâlnire de lucru, cu dna Iuliana Gorea-Costin și dl Mihai Gribincea, personalități marcante din domeniul diplomației. În cadrul întâlnirii, care a avut loc la București, au fost discutate o serie de probleme legate de situația politică, economică și socială din R.Moldova, o serie de  chestiuni legate de politicul moldovenesc cât și despre ieșirea din criza de durată în care se află R.Moldova. Totodată, diplomații s-au arătat interesați de platforma unionistă a Partidului Unității Naționale. În acest context dnii Iuliana Gorea-Costin și Mihai Gribincea, personalități intelectuale remarcabile, și-au manifestat adeziunea față de platforma unionistă a PUN, dar și disponibilitatea de a se angaja plenar în campania de promovare a idealurilor naționale.

Sprijinul arătat de ambii diplomați Partidului Unității Naționale, indică asupra faptului că numărul membrilor și a simpatizanților PUN e în continuă creștere.

PUN salută aderarea la platforma sa a tuturor figurilor proeminente, cu dragoste de țară și de neam, în vederea participării la eventualele alegeri parlamentare.

Amintim, că anterior la platforma PUN s-a alăturat cunoscutul regizor și producător Virgiliu Mărgineanu, deputatul Iurie Reniță, precum și apreciatul editor Anatol Vidrașcu.

 

Iuliana Gorea-Costin, a fost ambasadoarea R.Moldova la Consiliul Europei, fondatoarea şi prima directoare al Liceului Mircea Eliade din Chișinău, cunoscută prin scrierile sale în tot spațiul românesc.

A absolvit Facultatea de Filologie și de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova. Iuliana Gorea-Costin a avut un rol important în procesul de renaștere națională, alături de soțul său, Nicolae Costin, primul primar al mun. Chișinău. Fiind Inspector Școlar, a contribuit la reformarea sistemului de învățământ după modelul românesc, iar în 1990 a fondat primul liceu român-englez „Mircea Eliade”. În anul 1995, moment de cumpănă pentru românii de peste Prut, se alătură mișcării studențești și a cadrelor didactice în apărarea drepturilor pentru studierea limbii și a istoriei românilor. În perioada 1997-2001, Iuliana Gorea-Costin a fost Reprezentant Permanent, Ambasador al Republicii Moldova la Consiliul Europei, impulsionând determinarea parcursului european prin semnarea a peste 60 de convenții europene, soluționarea problematicii Mitropoliei Basarabiei și a „Grupului Ilașcu”, internaționalizarea diferendului transnistrian.

Mihai Gribincea, a exercitat funcția de ambasador al R.Moldova în România, Belgia, Țările de Jos şi Luxemburg, a fost reprezentant al Misiunii R.Moldova la NATO, autor a numeroase publicații despre conflictul transnistrean şi lucrări cu tematica privind istoria regimului sovietic.

A absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii de Stat din Moldova, Facultatea Relaţii Internaţionale a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti; și-a susţinut doctoratul în istorie la Universitatea din Bucureşti.  A activat în calitate de Consilier politic al Înaltului Comisar OSCE pentru minorităţi naţionale, cu sediul la Haga, Olanda (2001-2010), Consilier al Înaltului Comisar OSCE, a lucrat pentru Misiunea ONU din Timorul de Est (1999-2001) şi pentru Misiunile OSCE din Georgia (1996-1997) şi din Croaţia (1999). În 1992-1998 a fost angajat al Ministerului de Externe (MAE) al Republicii Moldova, unde a fost numit şef al Departamentului Securitate europeană şi probleme politico-militare.

 

Centrul de presă PUN

29.01.2021

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale