Traian Basescu

“Eu vă propun Unirea! ”

Traian Băsescu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

Devino membru
26 June 2019

Comunicat de presă

Partidul Unității Naționale condamnă cu fermitate votul pro-Rusia dat de către președintele PPDA Andrei Năstase în cadrul APCE și consideră acest vot ca o trădare a intereselor de securitate ale Republicii Moldova.

Comunicat de presă
Sursa foto: pun.md

Sprijinirea Federației Ruse în asambleea Consiliului Europei este un act nu doar neprietenesc și imoral ci și un act de agresiune diplomatică la adresa Ucrainei.
   Prin votul său Andrei Năstase transformă Republica Moldova într-un complice al agresiunii Federației Ruse în Ucraina.
Partidul Unității Naționale reamintește că statul ucrainean joacă un rol important în asigurarea securității naționale, controlul frontierei de est a Republicii Moldova și mai ales în reglementarea conflictului transnistrean. Ucraina a fost statul care, deși aflat într-un război deschis cu Federația Rusă, și-a asumat disponibilitatea de a sprijini retragerea trupelor și munițiilor rusești din Transnistria prin crearea unui coridor verde pe teritoriul său.
   Partidul Unității Naționale solicită urgent retragerea votului Pro-Rusia și transmiterea de scuze statului vecin și prieten Ucraina.

Biroul de presă PUN                                                                                                                           26.06.2019