Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

12 February 2020

Comunicat de presă al PUN privind Pactul de neagresiune lansat de PAS

Comunicat de presă al PUN privind Pactul de neagresiune lansat de PAS
Sursa foto: pun.md

COMUNICAT AL PUN PRIVIND PACTUL DE NEAGRESIUNE:

Partidul Unității Naționale a luat act de propunerea Partidului Acțiune și Solidaritate privind semnarea unui pact de neagresiune între forțele pro-europene și unioniste și salută disponibilitatea acestei formațiuni spre colaborare.

Partidul Unității Naționale a avertizat de-a lungul timpului asupra pericolului capturării statului de către Igor Dodon, al federalizării Republicii Moldova și mai ales a pericolului deturnării vectorului de politică externă de către PSRM și Igor Dodon și apreciază determinarea PAS de a combate aceste riscuri și amenințări, chiar dacă anterior s-a făcut responsabil de complicitate la apariția lor.

Partidul Unității Naționale consideră că nici PAS, nici PPDA, nici alte partide unioniste nu ne sunt adversari și consideră că o colaborare postelectorala între acestre formațiuni este una firească.

Partidul Unității Naționale nu consideră necesară semnarea unui pact de neagresiune deoarece cu toții suntem actori politici raționali și cu toți ne dorim binele Republicii Moldova.

Partidul Unității Naționale se declara deschis pentru participarea la acțiuni comune care vizează promovarea și protejarea identității naționale românești în Republica Moldova, promovarea valorilor europene și euro-atlantice, a luptei anticorupție, precum și a altor acțiuni care să ducă la asigurarea prosperității și securității cetățenilor Republicii Moldova.

Partidul Unității Naționale se va axa pe o campanie electorală corectă, cu dezbateri pe proiecte și programe, fără atacuri la persoană, dar pornind de la regula concurenței electorale oneste, în interesul alegătorilor.

Partidul Unității Naționale consideră necesară o mobilizare exemplară în favoarea candidatului unionist sau pro-europen ce va accede în turul doi, mobilizare care să prevină obținerea unui al doilea mandat de către Igor Dodon.

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale