Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

24 April 2020

Corneliu Pântea, consilier municipal PUN: „Mi-a reușit eficientizarea cheltuirii banilor publici, dar nu sunt sigur că mi-a reușit și eliminarea corupției.”

Corneliu Pântea, consilier municipal PUN: „Mi-a reușit eficientizarea cheltuirii banilor publici,...
Sursa foto: pun.md

După ce a plătit timp de aproape trei săptămâni o taxă cu 2 lei pentru un kilometru mai mare pentru transportarea medicilor către spitale, Primăria Chișinău a renegociat contractul. Astfel, începând cu 16 aprilie, municipalitatea plătește 6 lei pentru un kilometru parcurs, în loc de 8. Totuși, potrivit consilierului municipal din partea PUN, Corneliu Pântea, deși au existat mai multe oferte de la transportatori, autoritățile au reîncheiat contractul cu aceeași firmă - SRL Afgbasvet.

Mi-a reușit eficientizarea cheltuirii banilor publici, dar nu sunt sigur că mi-a reușit și eliminarea corupției. Săptămâna trecută am solicitat Primăriei mun. Chișinău să revadă tariful de 8 lei/km, aplicat pentru transportarea medicilor care luptă cu COVID-19, considerându-l exagerat și demonstrând că există oferte mai avantajoase, ca exemplu 6 lei/km, din partea altor agenți economici pentru același tip de serviciu, astfel să eficientizăm cheltuirea banilor publici. În același timp, am solicitat să fie implicați mai mulți transportatori în acest proces, (cel puțin cei care au venit cu oferta de 6 lei/km), și nu doar unul singur cum era inițial”, povestește Pântea.

Chiar dacă asemenea oferte cu prețul de 6 lei/kilometru au fost depuse mai devreme de câțiva agenți economici selectați de Asociația Transportatorilor, autoritățile locale au semnat un contract cu aceeași companie care inițial oferise un preț cu 2 lei mai mare, dar care și-a schimbat oferta imediat după ce Primăria a fost acuzată că ar favoriza o firmă.

Ce am obținut: Primăria mun. Chișinău a modificat contractul nr.29/20 din 26.03.2020, astfel, începând cu 16 aprilie 2020, plata pentru serviciile de transport constituie 6 lei/km tur-retur. Serviciile de transport, în continuare, vor fi efectuate de către un singur transportator, mai bine spus de același, care a fost desemnat inițial, SRL AFGBASVET. Ceilalți au rămas pe tușă”, subliniază Corneliu Pântea.

Alesul local se arată nedumerit de decizia autorităților. Acesta evidențiază faptul că, în aceste 20 de zile de până la renegocierea contractului, autoritățile au plătit 60 de mii de lei în plus agentului economic.

De ce nu s-a negociat acest preț de 6 lei/km pe 26.03.20 la semnarea contractului, dar doar la 15.04.20, și asta ca urmare a intervenție mele, în așa fel, în 20 de zile, s-a cheltuit suplimentar din bugetul municipal peste 60 mii lei. De ce în prestarea serviciului dat este antrenat în continuare doar un singur agent economic, cu toate că ofertele mai bune au parvenit de la alții

 Totodată, Corneliu Pântea sugerează că la mijloc ar sta anumite interese, acesta fiind și motivul pentru care municipalitatea a decis semnarea unui acord adițional cu aceeași firmă - SRL Afgbasvet.

sursa: Deschide.md

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale