Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

24 June 2020

Declarația Partidului Unității Naționale privind atacul Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova la adresa postului TVR Moldova

Declarația Partidului Unității Naționale privind atacul Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova l...
Sursa foto: pun.md

Partidul Unității Naționale a luat act de declarația Ambasadei Federației Ruse din R. Moldova, prin care aceasta se arată indignată de „încercările de eroizare a nazismului în sursele de informare în masă”, cu refere explicită la reportajul realizat de postul de televiziune TVR Moldova în ziua de 22 iunie 2020.

PUN consideră această declarație o tentativă de intimidare a TVR Moldova și a jurnaliștilor acestui post, o imixtiune în politica editorială a televiziunii și o îngrădire a libertății de exprimare a mass-mediei din R. Moldova.

PUN ține să precizeze că informația din reportajul de la TVR Moldova, prin care se arată că data de 22 iunie 1941 este ziua în care România a intrat în cel de-al Doilea Război Mondial pentru eliberarea ținuturilor ocupate de sovietici în vara lui 1940, reprezintă punctul de vedere oficial al istoriografiei din R. Moldova, care se predă în programele școlare, liceale și universitare, și este împărtășit de majoritatea absolută a mediului academic și de cercetare al Republicii Moldova. Prin urmare, o astfel de declarație a Ambasadei Federației Ruse constituie un amestec în afacerile interne ale R. Moldova, cu scopul impunerii unui punct de vedere asupra istoriei străin intereselor noastre naționale, contrar adevărului istoric și celui științific.

PUN solicită Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova să se abțină pe viitor de la astfel de declarații jignitoare și să renunțe la tentativele de a impune cetățenilor R. Moldova un discurs istoric impropriu, care reprezintă punctul de vedere al Federației Ruse asupra istoriei celui de-al Doilea Război Mondial.

24.06.2020

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale