Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

22 May 2020

Declarația Partidului Unității Naționale privind demisia premierului Ion Chicu

Declarația Partidului Unității Naționale privind demisia premierului Ion Chicu
Sursa foto: pun.md

Partidul Unității Naționale a luat act de declarația cinică, jignitoare și absolut iresponsabilă a prim-ministrului Ion Chicu la adresa României. Constatăm, cu regret, că prin această declarație premierul Chicu se înscrie într-o linie de continuitate a diverșilor demnitari ai Republicii Moldova, care în diferite perioade și-au făcut din românofobie o cauză a actului de guvernare. Acuzațiile neargumentate și lipsite de respect la adresa statului român, cu o încărcătură profund anti-românească, de sorginte neo-sovietică, denotă esența guvernării socialiste, care slujește nu intereselor Republicii Moldova, ci unui singur stăpân care-i reprezintă – Federația Rusă. 

Declarația premierului Chicu este cu atât mai regretabilă, cu cât vine într-un moment de grea cumpănă pentru R. Moldova, devastată de pandemie, când statul român, afectat la fel de profund, a dispus ajutarea necondiționată a cetățenilor moldoveni prin detașarea unei misiuni de 42 de medici în spitalele noastre; prin acordarea unui ajutor medical și umanitar în valoare de 3.5 milioane Euro; prin misiunea umanitară a armatei române și multe alte acțiuni de susținere și solidaritate. 

Afirmațiile lui Ion Chicu ascund și o gravă incompetență profesională, din moment ce este bine cunoscut faptul că populația regiunii Moldova din România este de 4.3 milioane de locuitori, domiciliați în cele opt județe ale regiunii, adică peste un milion și jumătate mai mult decât populația actuală a R. Moldova, iar numărul infectărilor printre personalul medical din spitalele noastre este printre cele mai mari din lume și cu siguranță pe primul loc în Europa. 

Pornind de la această realitate, care arată clar că fără susținerea României și Uniunii Europene, R. Moldova va suferi un colaps medical, economic și social, considerăm că aflarea în continuare a lui Ion Chicu în fruntea guvernului este inacceptabilă. Partidul Unității Naționale cere de urgență demisia sa din funcția de prim-ministru și consideră orice susținere politică și publică în menținerea acestuia la guvernare drept un act de ostilitate și lipsă de respect față de România.

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale