Traian Basescu

“Eu vă propun Unirea! ”

Traian Băsescu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

29 December 2019

Omagiu lui Daniel Ciugureanu la Strășeni. PUN: Ținem vie amintirea făuritorilor României Mari

Omagiu lui Daniel Ciugureanu la Strășeni. PUN: Ținem vie amintirea făuritorilor României Mari
Sursa foto: pun.md

Filiala din Strășeni a Partidului Unității Naționale împreună cu președintele formațiunii, Octavian Țîcu, au adus astăzi un omagiu prim-ministrului Republicii Democratice Moldovenești, Daniel Ciugureanu, printr-o depunere de flori la placa comemorativă a acestuia, instalată în Strășeni.

„Astăzi, echipa PUN Strășeni, împreuna cu președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu și membrii Biroului Politic Republican, au depus flori la placa comemorativă a prim-ministrului Republicii Democratice Moldovenești, ministru pentru Basarabia în Guvernul României în perioada 9 aprilie 1918 - 30 noiembrie 1919, Daniel Ciugureanu. Partidul Unității Naționale păstreăză și promovează valorile noastre românești și ține vie amintirea personalităților care au contribuit la făurirea României Mari în 1918”

Președintele PUN, Octavian Țîcu a subliniat faptul că prezența lui Daniel Ciugureanu este una epizodică în istoria Strășeniului și a specificat în ce perioadă anume.

„El a fost medic în Vorniceni (rn. Strășeni), în anul 1913, dar în această prezență, ca și multe altele din localitățile Basarabiei de atunci, a purtat mereu cu sine ideea de reîntregire a neamului românesc. (...) Astăzi, suntem la câteva zile de la nașterea lui, dar și la câteva zile de la numirea lui ca prim-ministru a Republicii Democratice Moldovenești”,

Copyright © 2019 Partidul Unității Naționale