Traian Basescu

“Eu vă propun Unirea! ”

Traian Băsescu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

24 January 2018

Organizațiile Partidului Unității Naționale din diaspora au sărbătorit Mica Unire

Membrii și simpatizanții Partidului Unității Naționale din diaspora au celebrat împlinirea celor 159 de ani de la Mica Unire printr-o serie de flashmob-uri organizate în mai multe orașe în care locuiesc importante comunităţi de români basarabeni.

Organizațiile Partidului Unității Naționale din diaspora au sărbătorit Mica Unire
Sursa foto: pun.md

Sloganul ales de unioniști în acest an este următorul: „De la Cuza moștenire – Să realizăm Unirea !”.

Această mobilizare a unioniștilor din mai multe țări se înscrie în lista activităților pe care PUN le realizează în Anul Centenarului Marii Uniri. „Unirea tuturor românilor este deja o realitate departe de granițele celor două state românești, în Diasporă. Prin astfel de acțiuni noi apropiem ziua când va fi șters pentru totdeauna hotarul de la Prut”, se arată într-un comunicat de presă al PUN.

Astăzi, 24 ianuarie, se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza: Mica Unire, cum a rămas consemnat în istorie evenimentul din 1859.

La 24 ianuarie 1859, unionistul Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Țării Românești de către deputații din Adunarea electivă de la București, după ce anterior, la 5 ianuarie, devenise domnitor al Moldovei, principat care avea capitala la Iași.

Copyright © 2019 Partidul Unității Naționale
TOTAL EXEC TIME: 0.3505s