Traian Basescu

“Eu vă propun Unirea! ”

Traian Băsescu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

10 October 2017

Traian Băsescu: Unionismul trebuie să devină o forță politică în Parlamentul de la Chișinău

Toate forțele unioniste, dar și electoratul, ar trebui să se unească la următoarele alegeri parlamentare pentru a susținere Partidul Unității Naționale (PUN), așa încât unionismul să aibă o reprezentanță și să devină o forță politică în Parlamentul de la Chișinău. Declarația aparține președintelui de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, citat de IPN.

 Traian Băsescu: Unionismul trebuie să devină o forță politică în Parlamentul de la Chișinău
Sursa foto: pun.md

În cadrul unei conferințe de presă, în data de 6 octombrie, fostul președinte al României, a spus că și-a propus să susțină PUN întrucât curentul unionist este destul de puternic în Republica Moldova și poate fi reprezentat în Parlament de politicieni care vor promova idea reunificării țării.

„Obiectivul meu este ca acest partid românesc să aprindă flacăra unionismului în Republica Moldova. Este un proiect de importanță majoră pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului. Sunt pragmatic și înțeleg că obiectivul unirii nu este un obiectiv pentru mâine, dar să fie un partid care să explice avantajele unirii României cu Republica Moldova este necesar”, a mai spus Traian Băsescu.

Partidul Unității Naționale a fost înscris pe 21 iunie la Ministerul Justiției. La primul congres al formațiunii, din 25 iunie, au participat 1200 de delegați și invitați din Republica Moldova și România. Tot atunci, ex-președintele României, Traian Băsescu, a fost ales președintele de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), iar Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, a fost ales prim-vicepreședinte al formațiunii politice.

Copyright © 2019 Partidul Unității Naționale