Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

27 July 2020

VIDEO // Conferința de presă organizată de Partidul Unității Naționale cu privire la lansarea Campaniei "Ce înseamna Unirea cu România?" în mun. Chișinău

VIDEO // Conferința de presă organizată de Partidul Unității Naționale cu privire la lansarea Cam...
Sursa foto: pun.md

Partidul Unității Naționale a lansat la Chișinău campania ”Ce înseamnă Unirea cu România”

Octavian Țîcu: Timpul experimentelor a trecut. Eșecul politic și statal al Republicii Moldova este evident. Misiunea noastră este Unirea cu România, ca să ducem Republica Moldova în spațiul euroatlantic.

Președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a declarat luni, la un eveniment public desfășurat în centrul orașului Chișinău, că Unirea cu România reprezintă singura cale de propășire a Republicii Moldova.

După 30 de ani de eșec politic și statal în Republica Moldova, avem la Chișinău un regim hibrid euroasiatic. Timpul experimentelor s-a încheiat. Avem o nouă misiune. Împreună cu Partidul Unității Naționale putem construi o alternativă politică care să ducă Republica Moldova rapid și eficient în spațiul euroatlantic”, a spus liderul PUN la lansarea în capitală a campaniei „Ce înseamnă Unirea cu România”.

 „Avem deja o experiență de integrare a Basarabiei în România, în perioada interbelică, care a dat rezultate într-o perioadă foarte scurtă. Ne putem raporta astăzi la acea experiență, pentru că a fost eficientă, oferind cetățenilor Basarabiei de atunci securitate, bunăstare și o civilizație europeană”, a declarat Octavian Țîcu.

El a mai spus că este inadmisibil ca la 80 de ani de la momentul ocupației sovietice să existe un decalaj atât de mare între standardele de viață ale românilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Am lansat campania „Ce înseamnă Unirea cu România” ca să le spunem oamenilor că în România pensiile și salariile sunt de 3-4 ori mai mari, investițiile în agricultură sunt net superioare celor din Republica Moldovam, iar cetățeanul român este cetățean european, liber a se angaja în câmpul muncii sau a învăța în spațiul comunitar și de a beneficia de drepturile pe care le au cei peste 500 de milioane de cetățeni europeni”, a specificat liderul PUN.

 

De asemenea, el a cerut clasei politice din România să-și asume misiunea istorică față de românii din Republica Moldova.

Vă îndemn de la Chișinău să ajungeți la un consens, la un Snagov II asupra Republicii Moldova. România nu trebuie să se mai ascundă în spatele unui discurs european și să-și asume misiunea istorică pe care o are față de cetățenii români și locuitori ai Republicii Moldova”, a afirmat Octavian Țîcu.

El a făcut un apel și la adresa statelor occidentale: „Independența Republicii Moldova este pentru realizarea intereselor Federației Ruse împotriva României și Occidentului. În acest război hibrid, pe care mulți nu-l înțeleg, vom mai pierde 30 de ani pentru a înțelege că formațiunile politice finanțate de Federația Rusă vor avea întotdeauna interesul de a deturna parcursul european al Republicii Moldova.

Unica șansă a noastră este transferul suveranității românești asupra Republicii Moldova. E vorba în primul rând de asumarea transferului instituțiilor sistemului energetic și sistemului de securitate. Bătălia pentru Președinția Republicii Moldova este un prim pas spre realizarea reîntregirii celor două state românești. Această reîntregire urmează a fi completată cu o prezență unionistă notabilă în Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat Octavian Țîcu.

Liderul PUN a fost desemnat săptămâna trecută de Consiliul Politic Republican al formațiunii în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, scrutinul urmând să aibă loc pe data de 1 noiembrie anul curent.

27 iulie 2020

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale