Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

25 January 2021

VIDEO // Ludovic Orban și Octavian Țîcu, la Focșani, despre Unirea tuturor românilor

Liderul Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, Octavian Țîcu, a participat la evenimentul prilejuit de împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, alături de liderul PNL, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, la Focșani.

VIDEO // Ludovic Orban și Octavian Țîcu, la Focșani, despre Unirea tuturor românilor
Sursa foto: pun.md

Cu ocazia sărbătorii Unirii de la 1859 au venit ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului si Vrancei, dar și liderul AUR, George Simion.

Ludovic Orban a declarat în cadrul evenimentului că evenimentele de acum 162 de ani reprezintă „un gest politic realizat de patrioți, de oameni cu un curaj remarcabil, și mai ales de oameni politici care au fructificat, la maximum, oportunitățile conferite de tratativele de pace de după Războiul Crimeii, și care au găsit soluția să nu facă două Principate unite și să construiască o Românie”.

Să ne aducem aminte că pe 24 ianuarie, alegerea lui Alexandru Ioan Cuza în Adunarea de la București a fost făcută sub presiunea muntenilor susținători ai Unirii, care au determinat în ultimă instanță decizia de alegere a lui Alexandru Ioan Cuza. În general, unii se referă la acest act istoric fundamental ca la Mica Unire. Nu este Mica Unire, ci este prima Unire, fără de care România nu ar fi putut să devină România Mare, să ajungă în fruntariile sale firești”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit politicianului, „aici, în acest loc sacru, practic a dispărut peste noapte, s-a topit o graniță artificială și acest loc a devenit, practic, punctul de unire al Munteniei și Moldovei”.

Mai avem astfel de granițe artificiale și nu trebuie să uităm acest lucru, nu trebuie să îl clamăm cu fiecare ocazie ci trebuie să acționăm la fel de îndrăzneț, la fel de responsabil și mai ales la fel de cumpătat și de pregătit pentru a ne atinge obiectivele”, a mai spus el.

Sursa: deschide.md

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale