Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

15 January 2021

VIDEO // Partidul Unității Naționale evocă memoria marelui poet Mihai Eminescu la 171 de ani de la naștere

VIDEO // Partidul Unității Naționale evocă memoria marelui poet Mihai Eminescu la 171 de ani de l...
Sursa foto: pun.md

Partidul Unității Naționale în frunte cu președintele PUN, deputatul Octavian Țîcu, au fost prezenți astăzi la monumentul geniului literaturii române, Mihai Eminescu. Astăzi, 15 ianuarie 2021 se împlinesc 171 de ani de la nașterea „Luceafărului” neamului românesc. 

Membrii Partidului Unității Naționale au depus flori la bustul poetului iar ulterior au recitat câte o poezie a marelui poet. 

 

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, socotit de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. 

Mihai Eminescu avea o bună educaţie filosofică, opera sa poetică fiind influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică, de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant şi de teoriile lui Hegel.

Poetul a fost activ în societatea Junimea şi a lucrat ca redactor la Timpul. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la Viena. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14.000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinţa din 25 ianuarie 1902.

A murit la 15 iunie 1889, la 39 de ani, la Bucureşti, iar la 17 iunie a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române.

Biroul de presă PUN

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale