Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

07 March 2020

VIDEO // Unirea Basarabiei cu România, marcată cu mult fast la Bălţi

La Bălţi au fost celebraţi cei 102 ani trecuţi de la prima declaraţie de Unire, semnată în oraşul din nordul Republicii Moldova pe 3 martie 1918. În data de 7 martie, toţi bălţenii care simt româneşte au fluturat tricolorul şi au depus flori la monumental lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

VIDEO // Unirea Basarabiei cu România, marcată cu mult fast la Bălţi
Sursa foto: pun.md

La eveniment au participat, printre alţii, Ana Guţu, secretar de stat în Guvernul României, dar,şi consulul general al României la Bălţi, Petrişor Dumitrescu

De aici a pornit Unirea. Mă bucur foarte mult că acest discurs de comemorare a înaintaşilor noştri şi a celor mai importante date istorice, este păstrat viu, aici, la Bălţi”, a spus Ana Guţu în faţa celor prezenţi la eveniment.

La rândul lui, consulul general al României la Bălţi, Petrişor Dumitrescu, s-a arătat surprins de prezenţa numeroasă la eveniment a bălţenilor.

Văd că au venit mai mulţi decât pe 1 decembrie 2019. Oamenii se simt bine, au venit cu un drapel pe care l-au expus” a menţionat Petrişor Dumitrescu.

Consilierul municipal de Bălţi, Sergiu Burlacu, a precizat reîntregirea ţării şi reunirea neamului reprezintă un lucru sfânt.

Am decis, împreună cu Asociaţia de Conservare a Patrimoniului Cultural, cu binecuvântarea preasfinţitului Antonie, Episcop de Bălţi, ca în ziua de sâmbătă, să dăm mai multă oportunitate oamenilor de a participa la acest eveniment”, a spus Sergiu Burlacu.

Istoricul şi preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ţîcu, a declarat că locuitorii Bălţului, de origini diferite, români-moldoveni, ucraineni, câţi erau în zemstvă, au făcut o opţiune de viitor tocmai din considerentul că au înţeles că viitorul lor personal şi al copiilor este alături de România.

Această lecţie este cea pe care trebuie să o însuşească şi astăzi bălţenii care sunt prezenţi aici, trec impasibili pe străzi sau, probabil, mai privesc cu ironie lucrurile care se întâmplă. Voi rămâne aceeaşi voce a românismului şi unionismului în Parlament, care va deveni tot mai influentă, pentru că pe fundalul acestei incapacităţi politice alte opţiuni de viitor nu există”, a spus Octavian Ţîcu.

sursa: tvrmoldova.md 

 

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale