PUN face apel ca Parlamentul să renunțe la sistemul mixt

Partidul Unității Naționale (PUN) face apel la Parlamentul Republicii Moldova să respingă schimbarea sistemului electoral, deoarece această măsura nu va crea nici un avantaj cetățenilor, ci doar „va fragiliza și mai mult democrația moldovenească”, potrivit unui comunicat de presă al PUN.

Parlamentul Republicii Moldova intenționează, în perioada imediat următoare, să voteze în lectura a doua schimbarea sistemului electoral modificând astfel, în mod substanțial, matricea politică în țară. Trecerea la sistemul mixt, dacă va fi votat, va aduce în Republica Moldova, pentru cel puțin un ciclu electoral, un parlament delegitimat, un parlament generat nu de voința cetățenilor ci generat de o mașinărie de partid propulsată de bani negri și folosirea abuzivă, în interes de partid, a resurselor administrative ale statului, se spune în comunicatul amintit.

De asemenea, schimbarea sistemului electoral, contrar recomandărilor instituțiilor externe și partenerilor externi, „va decredibiliza pe termen mediu și lung atât Republica Moldova, cât și întreaga clasă politică de la Chișinău”.

Precizăm că deputații au publicat astăzi proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral adaptat parțial recomandărilor Comisiei de la Veneția.

www.deschide.md