Unioniștii, din nou alungați și amenințați la mitingul opozitiei:„Drapelul României – steag fascist”

Unioniștii de la Partidul Unității Naționale(PUN) au fost din nou alungați de la protestele anti-guvernamentale. Unul dintre liderii societății civile care a organizat și susținut mitingurile anti mixt cu participarea partidelor din opozitie, Alexei Tulbure, s-a apropiat de manifestanții de la PUN numindu-i „provocatori” și insistând ca aceștia să părăsească protestul. Și alți manifestanți s-au arătat deranjați de steagurile României afișate de membri PUN, venind cu amenințări și replici discriminatorii la adresa unioniștilor.

Imaginile au fost postate pe pagina de facebook a Partidului Unității Naționale de către un membru al acestei formațiunii. În înregistrarea postată pe rețeaua de socializare se vede cum Alexei Tulbure le spune tinerilor unioniști sa plece de la miting. De asemenea, în imaginile prezentate mai multi participanți încearcă să intimideze tinerii spunându-le că trebuiesc „lichidat” iar stegul României este steag fascist.

„Provocați aici lucrurile. Duceți-vă și uniți-vă în altă parte. V-a trimis Plahotniuc aici să-mi faceți mie ordine. Voi aveți altă agendă, plecați!”, a declarat revoltat Alexei Tulbure, fost ambasador la ONU și Consiliul Europei în perioada lui Vladimir Voronin.

Deși unioniștii de la PUN au spus „clar că au venit să-și manifeste îngrijorarea în legătură cu schimbarea sistemului electoral”, protestatarii insistau tot mai mult ca aceștia să plece.

Unii protestatari au preferat amenințari și jigniri la adresa unioniștilor, catalogându-i drept „bandiți”.

„Nu are cine vă lichida pe voi cu Unirea . Noi suntem țară și suntem aici, dar voi sunteți cu steaguri străine, steag fascist cu care a luptat cu Hitler în 40-41. Stalin, un bandit, Hitler un bandit și voi tot”, a spus un protestar.

Amintim că în Republica Moldova tricolorul României a mai fost prezentat ca „steag fascist” de către Vladimir Voronin și alți asa-ziși stataliști.

Cum să procedăm când mergem la protestele anti-guvernamentale și suntem izgoniți chiar de Alexei Tulbure, unul dintre liderii societății zise civile și ni se spune că noi unioniștii trebuie să fim nimiciți, iar tricolorul românesc este fascist????? ” se întreaba autorul înregistrării.

El a mai precizat că nu au postat înregistrarea în perioada celor două zile de miting pentru a nu fi acuzați că sabotează protestele.

Nu am postat această înregistrare în cele doua zile de miting pentru a nu fi acuzați că sabotăm protestele. Nici acum nu am fi postat aceste imagini dacă nu am fi fost acuzați că nu ne implicăm.” a precizat Sandu Scodin, membru PUN și  autor al înregistrării.

Cu toate acestea, membrii PUN au continuat să protesteze alături de ceilalti participanți, inclusiv a doua zi la reședința lui Igor Dodon.


Amintim că Unioniștii niciodată n-au fost priviți cu ochi buni la protestele organizate de Platforma Civică Demnitate și Adevăr DA.

În toamna anului 2015, atunci când „DA” organiza proteste masive în legătură cu furtul miliardului, unioniștii, la fel, s-au alăturat protestelor, însă au fost izgoniți, inclusiv cu forța din Piața Marii Adunări Naționale.

sursa: Deschide.md