Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

28 April 2020

Tinerii Unității Naționale solicită Guvernului să ofere câte 25 GB/lună fiecărui elev care nu are acces la internet

Tinerii Unității Naționale solicită Guvernului să ofere câte 25 GB/lună fiecărui elev care nu are...
Sursa foto: pun.md

  Tinerii Unității Naționale își exprimă profunda dezamăgire față de modalitatea de gestionare a procesului educațional în Republica Moldova de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pe perioada stării de urgență.

  Până în prezent, autoritățile nu au identificat nici măcar o soluție pentru elevii care nu au acces la internet, ei fiind privați de dreptul constituțional la educație. În acest sens, solicităm Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să ofere, la propunerea dirigintelui, câte 25 GB/lună pentru fiecare elev care nu are acces la internet.

  De asemenea, solicităm Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare să precizeze, în cel mai scurt timp posibil, modalitatea concretă de susținere a examenului național de bacalaureat, deoarece tinerii absolvenți sunt într-o situație incertă din acest punct de vedere.

  MECC ar trebui să aprobe instrucțiuni la nivel național, care să prevadă clar și concis modalitatea de susținere a examenelor semestriale, a celor de licență și masterat, reglementând, totodată, și procedura de admitere pentru anul universitar 2020-2021.

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale