Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

04 May 2020

VIDEO // Declarația Partidului Unității Naționale față de atacurile premierului Ion Chicu la adresa presei

VIDEO // Declarația Partidului Unității Naționale față de atacurile premierului Ion Chicu la adre...
Sursa foto: pun.md

Partidul Unității Naționale (PUN) condamnă atacul grosolan și nedemn pentru funcția pe care o ocupă, lansat de premierul Ion Chicu la adresa presei neaservite guvernării PSRM-PDM, în special față de unul din cele mai respectabile posturi de televiziune din Republica Moldova, Pro TV Chișinău.

Prin tonul său amenințător și jignitor față de Pro TV, Ion Chicu se prezintă, ca prim-ministru, incapabil să funcționeze într-un cadru democratic, în care își găsesc loc și sunt acceptate, de obicei, toate părerile divergente din societate față de actul politic. Cu alte cuvinte, Ion Chicu dovedește că nu-și merită funcia înaltă pe care, după cum se vede, o exercită în mod arbitrar și părtinitor, departe de caracterul tehnocrat pe care și-l atribuie. Ne-am fi așteptat ca Domnia sa să fi arătat o atitudine egală față de toate instituțiile de presă. Unele din ele, în special cele de factură rusească, propagă de multă vreme în spațiul audiovizual al Republicii Moldova mesaje de ură și subversive, fără însă ca acestea să-i fi atras vreodată atenția actualului șef al Guvernului.

Sesizăm partenerii noștri occidentali și instituțiile internaționale față de această ieșire inadecvată și deplasată a premierului Chicu. De asemenea, încurajăm presa să-și facă în continuare meseria în beneficiul publicului, fără să se lase intimidată de amenințările venite din partea unui demnitar de stat a cărui prezență în funcția de prim-ministru este, cu siguranță, una provizorie și de scurtă durată.

PUN consideră că acest atac urât împotriva presei democratice din Republica Moldova este un semnal că actuala coaliție roș-albastră își epuizează ultimele resurse de a guverna corect și responsabil față de cetățeni și că nu este departe momentul în care va fi înlăturată de la putere, tocmai din cauza neputinței sale de a a-și îndeplini obligațiunile pe care și le-a asumat.

Dacă ar fi avut memorie istorică, premierul lui Dodon, Ion Chicu, ar fi știut că au existat în trecut și alți aventurieri politici care și-au grăbit sfârșitul politic prin atacuri similiare orchestrate împotriva presei democratice.

04 mai 2020

 

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale