Octavian Țîcu

“PUNe umărul la Unire! ”

Octavian Țîcu

Doresti să faci parte din echipă?

- Vino şi tu alături de noi!

15 April 2020

VIDEO // Declarația președintelui PUN, dnul Octavian Țîcu, privind ilegalitățile guvernării PSRM – PDM

VIDEO //  Declarația președintelui PUN, dnul Octavian Țîcu, privind ilegalitățile guvernării PSRM...
Sursa foto: pun.md

   Președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu a susținut, astăzi, 15 aprilie 2020, o declarație cu privire la ilegalitățile guvernarii PSRM-PDM.

Declarația deputatului și președintelui PUN, dnul Octavian Țîcu, privind ilegalitățile guvernării PSRM – PDM

            În calitate de deputat al Parlamentului R. Moldova și președinte al Partidul Unității Naționale, m-am sesizat în privința a două cazuri de ilegalitate comise de actuala guvernare în plină pandemie de Coronavirus, apărute recent în spațiul public: cazul companiilor de transport desemnate pentru repatriere moldovenilor din Rusia, aflate sub protecția ministrul Pavel Voicu și cazul Ryanair, prin care material medicinal de protecție a fost transportat de pe aeroportul Chișinău în Polonia. Desfășurând propriile investigații, venim cu următoare precizări și solicitări față de Comisia de Situații Excepționale, față de organele de drept din R. Moldova, Procuratura Generală și PG A. Stoianoglo:

  1. Cazul Pavel Voicu: Ieri, 14 aprilie, TV 8 a prezentat un material privind desemnarea Companiei „Untrans Service” din Ungheni pentru repatrierea cetățenilor moldoveni de la Moscova și implicarea MAI Pavel Voicu, membru al Comisiei pentru Situații Excepționale, în această afacere.  Compania „Untrans Service” are sediul în orașul Ungheni și este fondată în 2006 de Stanislav Păun (cunoscut Bărguță) și Grigore Mămăligă. Dnul Voicu a negat implicarea personală în desemnarea acestei companii și faptul că l-ar cunoaște pe Grigore Mămăligă. În realitate, Stanislav Păun este consăteanul și cumătrul lui Pavel Voicu și actualmente locuiește la Ungheni în casa acestuia de pe str. Mihai Viteazul 18. În privința lui Gr. Mămăligă lucrurile sunt mai grave, pentru că fiul acestuia, Ion Mămăliga a fost numit recent, prin ordinul MAI Pavel Voicu, șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI. Voi face o interpelare către organele de drept cu privință legalității acestei numiri. Considerăm că în legătură cu acest caz al companiei de transport, Dnul Voicu a comis fals în declarații, a abuzat de funcție publică pentru a exercita protecționism și trafic de influență. Rugăm organele de drept din R. Moldova, în mod expres Procuratura Generală și PG A. Stoianoglo să investigheze cazul;
  2. Cazul Ryanair: Tot ieri, 14 aprilie, pe pagina oficiala a companiei aviatice Ryanair, a apărut o postare privind transportarea unui set de echipamente medicale de protecție contra COVID – 19 de pe aeroportul din Chișinău spre Varșovia, cu destinația către spitalele din regiunea Mazovia, Polonia (https://www.facebook.com/ryanair/posts/3186854188012386?hc_location=ufi). Solicităm Guvernului Chicu și CSE explicații pe acest caz și răspuns la câteva întrebări: care este originea și proveniența acestui echipament?; Cum a ajuns acest lot de echipament pe teritoriul R. Moldova?; De ce în condițiile lipsei acute de echipamente medicale de protecție în R. Moldova, pentru spitale, instituții și cetățeni, tone de echipament medical sunt transportate în Polonia?; Cine este responsabil de luarea acestei decizii, mai ales pe fundalul legislației excepționale care interzice exportul echipamentelor din țară? Dincolo de explicațiile CSE, rugăm organele de drept din R. Moldova, cu referire la Procuratura Generală și PG A. Stoianoglo să investigheze cazul. 

   15 aprilie 2020

 

Copyright © 2021 Partidul Unității Naționale